Pimp Superior materiaal

Met deze toepassing combineer je het voordeel van onze unieke, op maat ontworpen afbeeldingen, met het gemak van het monteren van een plaat op de wand. Ons Pimp Superior materiaal is een schitterend alternatief voor een keukenachterwand van glas of een RVS achterwand. 

 

Je vindt wat meer informatie over onze materialen in dit eenvoudige materialenoverzicht.

Omdat het altijd lastig is om via internet de kwaliteit te beoordelen sturen wij je graag staaltjes toe van onze verschillende materialen. Bestel deze staaltjes (tegen verzendkosten) in onze webshop.

 

Materiaal

Het Pimp Superior materiaal bestaat uit 2 mm dik aluminium. Met gepigmenteerde inkten wordt de speciaal ontworpen achterwand geprint. Dit wordt volgens een gepatenteerd vacuüm procédé op een aluminium paneel aangebracht. Dit gebeurt bij een temperatuur van ruim 200 graden Celcius, het materiaal is vervolgens goed bestand tegen de warmte achter het gasfornuis in je keuken. 

Nadat het proces voltooid is heeft het geheel een schitterende glanslaag, dit in combinatie met de haarscherpe print maakt het een prachtig product voor de achterwand van de keuken! 

Nieuw!  We kunnen ons Pimp Superior materiaal nu ook verwerken met een matte coating.

 

Afmetingen

Een Pimp Superior plaat kan uit één stuk maximaal 400 cm lang zijn bij een hoogte van 140 cm. Wanneer de achterwand van de keuken uit meerdere delen bestaat, bijvoorbeeld bij een hoekkeuken of een u-vormige keuken, dan kun je de achterwand natuurlijk uit meerdere delen bestellen. Twijfel je aan de maten die je moet invoeren voor je bestelling? Mail je vraag dan even naar: info@pimpyourkitchen.nl.

 

Afwerking

De Pimp Superior plaat is watervast en lichtgewicht, de totale dikte van de aluminium achterwand met afbeelding is 2 mm. De platen worden rechthoekig geleverd, waarbij de randen recht afgezaagd worden.

Het aluminium plaatmateriaal kun je met een geschikte decoupeerzaag bewerken voor uitsparingen bij hoogteverschil en stopcontacten. Desgewenst kan de plaat met uitsparingen geleverd worden; wil je daar gebruik van maken dan is het belangrijk dat je de exacte posities van de te maken uitsparingen doorgeeft.

 

Schoonmaken

Je kunt de Pimp Superior plaat eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.

 

Brandveiligheid

Een PimpYourKitchen Pimp Superior plaat is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode). 

 

Garantie

Op ons Pimp Superior materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

 

Bevestiging

Het Pimp Superior plaat materiaal bevestig je met montagekit (Pattex Powerfix Polymer wit) direct tegen de wand of tegels. Wij hebben een instructievideo online staan, waarin je precies kunt zien hoe dat gaat. In de video laten we zien hoe je begint met de voorbereiding en hoe je de uitsparingen voor de stopcontacten kunt maken. We bevestigen de Pimp Superior plaat (voorheen AluPlaat) met montagekit tegen de achterwand en werken de rand met het aanrechtblad netjes af met siliconenkit. 

 

 

Levertijd

Levertijd voor het Pimp Superior materiaal is momenteel 3 à 4 weken. Dit is gerekend na ontvangst van bestelling, betaling en goedkeuring op het ontwerp. Wanneer we sneller kunnen leveren dan proberen we dat uiteraard.

 

Bezorging

Het PimpYourKitchen Pimp Superior materiaal wordt via een aparte bezorgdienst verzonden. Wanneer de productie van de plaat gereed is, neemt onze bezorgdienst contact met je op voor de bezorging van het plaatmateriaal. Deze biedt je een bezorgdag aan, mocht je zelf niet beschikbaar zijn dan kun je aangeven of de plaat bij buren afgeleverd kan worden. Ben je op de voorgestelde datum niet beschikbaar, dan kun je dit aangeven en wordt er een nieuw voorstel gedaan voor een leverdatum.
Wij gaan ervan uit dat de plaat binnen deze twee geboden levermomenten bezorgd kan worden.
Lukt dit niet, dan moeten wij helaas extra kosten in rekening brengen voor de bezorging.

 

De bezorging is tot aan de brievenbus; woont u bijvoorbeeld op een etage, zonder lift, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar binnen. Verzendingen zijn naar het vasteland. Mogelijkheid tot levering voor de Waddeneilanden onderzoeken we voor u op aanvraag.

 
Deze bezorgwijze zorgt ervoor dat we ons product inclusief verzendkosten kunnen aanbieden.

 

 

 

Bekijk de keukenvoorbeelden

Bestel een achterwand