Pimp Solid materiaal

Het Pimp Solid materiaal is voordelig geprijsd en eenvoudig aan te brengen! Ook al is ons Pimp Superior materiaal kwalitatief het beste dat verkrijgbaar is als keukenachterwand en exclusief verkrijgbaar bij PimpYourKitchen, wij bieden ook het Pimp Solid materiaal aan.

 

Je vindt wat meer informatie over onze materialen in dit eenvoudige materialenoverzicht.

Omdat het altijd lastig is om via internet de kwaliteit te beoordelen sturen wij je graag staaltjes toe van onze verschillende materialen. Bestel deze staaltjes (tegen verzendkosten) in onze webshop.

 

Materiaal

Het Pimp Solid materiaal is 3 mm dik. De kern is PE (Polyethyleen, Type LDPE) en de aluminium toplaag is aan beide zijdes 0,3 mm dik. Het Pimp Solid plaatmateriaal wordt direct bedrukt en afgewerkt met een mat laminaat.


Afmetingen

Een Pimp Solid plaat kan uit één stuk van maximaal 400 cm lang bestaan bij een hoogte van 150 cm. Wanneer de achterwand van de keuken uit meerdere delen bestaat, bijvoorbeeld bij een hoekkeuken of een u-vormige keuken, dan kun je de achterwand natuurlijk in meerdere delen bestellen. Twijfel je aan de maten die je moet invoeren voor je bestelling? Mail je vraag dan even naar: info@pimpyourkitchen.nl.

 

Afwerking

Het Pimp Solid materiaal is watervast en lichtgewicht, de totale dikte van de keukenachterwand met afbeelding is 3 mm. De platen worden rechthoekig geleverd, waarbij de randen recht afgezaagd worden.

Het Pimp Solid materiaal kun je met een geschikte decoupeerzaag bewerken voor uitsparingen bij stopcontacten. Desgewenst kan de plaat met uitsparingen geleverd worden (geen extra kosten!). Wil je daar gebruik van maken dan is het belangrijk dat je de exacte posities van de te maken uitsparingen doorgeeft.

 

Schoonmaken

Je kunt de Pimp Solid plaat eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.

 

Brandveiligheid

Een PimpYourKitchen Pimp Solid plaat is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode). 

 

Garantie

Op ons Pimp Solid materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

 

Bevestiging

Het Pimp Solid materiaal bevestig je met montagekit (Pattex Powerfix Polymer wit) direct tegen de wand of tegels. Wij hebben een instructievideo online staan, waarin je precies kunt zien hoe dat gaat. In de video laten we zien hoe je begint met de voorbereiding en hoe je de uitsparingen voor de stopcontacten kunt maken. We bevestigen het Pimp Solid materiaal (voorheen AluSandwich materiaal) met montagekit tegen de achterwand en werken de rand met het aanrechtblad netjes af met siliconenkit.

 

 

Levertijd

Levertijd voor het Pimp Solid materiaal is momenteel 3 à 4 weken. Dit is gerekend na ontvangst van bestelling, betaling en goedkeuring op het ontwerp. Wanneer we sneller kunnen leveren dan proberen we dat uiteraard.

 

Bezorging

Het PimpYourKitchen Pimp Solid materiaal wordt via een aparte bezorgdienst verzonden. Wanneer de productie van de plaat gereed is, neemt onze bezorgdienst contact met je op voor de bezorging van het plaatmateriaal. Deze biedt je een bezorgdag aan, mocht je zelf niet beschikbaar zijn dan kun je aangeven of de plaat bij buren afgeleverd kan worden. Ben je op de voorgestelde datum niet beschikbaar, dan kun je dit aangeven en wordt er een nieuw voorstel gedaan voor een leverdatum.
Wij gaan ervan uit dat de plaat binnen deze twee geboden levermomenten bezorgd kan worden.
Lukt dit niet, dan moeten wij helaas extra kosten in rekening brengen voor de bezorging.

 

De bezorging is tot aan de brievenbus; woont u bijvoorbeeld op een etage, zonder lift, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar binnen. Verzendingen zijn naar het vasteland. Mogelijkheid tot levering voor de Waddeneilanden onderzoeken we voor u op aanvraag.

 
Deze bezorgwijze zorgt ervoor dat we ons product inclusief verzendkosten kunnen aanbieden.

 

 

 

Bekijk de keukenvoorbeelden

Bestel een achterwand