Tips voor de keukenachterwand

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een keukenachterwand?

 

Je bent een nieuwe keuken aan het uitzoeken, dat geeft genoeg zaken om over na te denken. De kleur van de kastjes, in hoogglans of mat, een werkblad uitzoeken, welke handgrepen. En dan hebben we het nog niet eens over de apparatuur gehad! Vanuit onze ruime ervaring hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met daarbij voorbeelden, zodat je precies kunt zien hoe onze tips toegepast worden.

 

Stopcontacten op de keukenachterwand?

Heb je ook al nagedacht over de posities van de stopcontacten? Bij vele keukens hebben deze een positie op de achterwand van de keuken. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer keukens waar de stopcontacten op een andere plek komen. Ze kunnen bijvoorbeeld in het aanrechtblad verwerkt worden, of boven in de kastjes. Zeker als je overweegt om een fotografische achterwand te bestellen is het een idee om de plaats van de stopcontacten aan te passen, zodat deze niet in de foto achterwand komen. Hieronder drie voorbeelden met stopcontacten op alternatieve posities.

 

Stopcontacten voorbeeld 1, de stopcontacten zitten hier op de linkerwand, de foto achterwand is vrij.

 

Stopcontacten voorbeeld 2, de stopcontacten zitten hier schuin op het aanrechtblad. 

 

Stopcontacten voorbeeld 3, de stopcontacten zitten hier in de hoek. 

 

Is het in jouw keuken niet mogelijk om de posities van de stopcontacten aan te passen? Ieder ontwerp maken we geheel op maat, daarbij houden we rekening met de posities van de stopcontacten, zo maken we het best passende ontwerp voor jouw keukenachterwand. Zie hier twee voorbeelden waarbij we rekening hebben gehouden met de posities van de stopcontacten.

 

Stopcontacten voorbeeld 4, zoals je ziet kunnen we onze ontwerpen zo indelen dat er een mooi totaalplaatje ontstaat.

 

Stopcontacten voorbeeld 5, de bloemen zijn hier zo gepositioneerd dat de stopcontacten in de achtergrond vallen.

 

De achterwand van de keuken

Als je de belangrijkste keuzes hebt gemaakt wat betreft de keuken zelf, dan is er vaak nog de vraag: 'Wat doen we met de achterwand van de keuken?' Deze keuze kun je nog even uitstellen, regelmatig wordt de nieuwe keuken geplaatst zonder achterwand. We hebben enkele tips voor het kiezen van een achterwand. Tegels zijn de standaard keuze, ook kiest men er voor om het werkblad door te laten lopen op de gehele achterwand of slechts een opstaande rand. Zonde eigenlijk, want de achterwand leent zich uitstekend voor een persoonlijke touch aan je woning!

 

Alternatief voor tegels

Tegels op de achterwand van de keuken zijn er in vele soorten en maten. Maar in alle gevallen heb je dan te maken met voegen op de wand. Voegen waar vet en vuil zich aan kan hechten, dat betekent extra werk met schoonmaken. Onze tip voor als je toch graag tegels wilt omdat je ze zo mooi vindt, het is mogelijk om een achterwand ontwerp te maken met tegels. Het ziet eruit alsof het tegels zijn, maar dan zonder de nadelen. 

 

Alternatief voor tegels voorbeeld 1, kleurrijke tegels, niet van echt te onderscheiden, maar wél een glad oppervlak.

 

Alternatief voor tegels voorbeeld 2, met een digitaal ontwerp kunnen we de 'tegels' precies laten passen. Naadloos!

 

Alternatief voor tegels voorbeeld 3, hier zie je ook hoe mooi het ontwerp met tegels is aan te passen. (Foto van Myrthe)

 

Makeover

Ook wanneer je een bestaande keukenachterwand hebt, bijvoorbeeld met tegels, kun je ervoor kiezen om daar een achterwand overheen te plaatsen. De tegels kun je laten zitten, de achterwanden zijn relatief dun en nemen weinig extra ruimte in. Ideaal om met weinig werk toch een hele andere uitstraling te creëren.

 

Makeover keuken voorbeeld 1, de voor en tijdens makeover.

 

Makeover keuken voorbeeld 2, het resultaat, een hele verbetering in vergelijking met de before foto! 

 

Keuze achterwand voorbeeld 1, zie links de opgeleverde keuken met lage opstaande rand, rechts het eindresultaat.

 

 

 

 

 

Bekijk de keukenvoorbeelden

Bestel een achterwand