Pimp Flexible materiaal

Al sinds 2007 leveren wij onze fotografische achterwanden op Pimp Flexible materiaal. Dit bestel je eenvoudig via de website op de benodigde afmetingen. Wij ontwerpen de achterwand op maat met de door jou gekozen afbeelding uit onze collectie of met een door jou aangeleverd(e) foto of idee. De achterwand ontvang je thuis in een stevige kartonnen koker en breng je zelf met wandlijm aan op de ondergrond.

 

Je vindt wat meer informatie over onze materialen in dit eenvoudige materialenoverzicht.

Omdat het altijd lastig is om via internet de kwaliteit te beoordelen sturen wij je graag staaltjes toe van onze verschillende materialen. Bestel deze staaltjes (tegen verzendkosten) in onze webshop.


Materiaal
Het Pimp Flexible materiaal wordt gemaakt van een hoge kwaliteit op latex gebaseerd papier, bedrukt met gepigmenteerde inkten. Dit papier wordt eenzijdig gelamineerd, het laminaat is voorzien van een UV-filter.
De laminaatcoating zorgt ervoor dat de achterwand goed gebruikt kan worden in de keuken: het is eenvoudig te reinigen en de kleuren blijven mooi. Het Pimp Flexible materiaal is 0,5 mm dik en breng je met wandlijm aan op de gladde/vlakke ondergrond.
 
Afmetingen
Een achterwand op Pimp Flexible materiaal kan in lengte vrijwel onbeperkt zijn bij een maximale hoogte van 133 cm. Technisch gezien kunnen we alleen rechthoekige visuals produceren en leveren, in het geval van hoogteverschil houd je dan de totale lengte x hoogste hoogte aan voor de bestelling. Twijfel je aan de maten die je moet invoeren voor je bestelling? Mail je vraag dan even naar: info@pimpyourkitchen.nl.
 
Afwerking
Het Pimp Flexible materiaal wordt op de bestelde afmetingen en opgerold in een stevige kartonnen koker geleverd. Wanneer je hoogteverschil of stopcontacten op de achterwand hebt, kun je de uitsparingen hiervoor eenvoudig zelf snijden met een scherp mes. Het is niet mogelijk dat dit door ons gedaan wordt, wel kunnen we bij het maken van het ontwerp rekening houden met hoogteverschil en stopcontacten. Wanneer je de bijzonderheden van de achterwand aan ons doorgeeft, zorgen we ervoor dat de afbeelding zo goed mogelijk uitkomt in de keuken.


Schoonmaken
Je kunt het Pimp Flexible materiaal eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.
 
Brandveiligheid
Het Pimp Flexible materiaal is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode). 
 
Garantie
Op ons Pimp Flexible materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.
 
Bevestiging
Het oppervlak waarop je de achterwand bevestigt dient vast, droog, vlak, stof- en vetvrij te zijn. Onregelmatigheden in het oppervlak van de muur zullen uiteindelijk op de achterwand zichtbaar zijn. Het Pimp Flexible materiaal kun je aanbrengen met de door ons aanbevolen wandlijm van fabrikant Perfax (koop deze wandlijm hier!). Onze achterwanden zijn uitvoerig getest in de laboratoria van Henkel.

Bij je bestelling wordt een handleiding en een stuk testmateriaal geleverd. De handleiding kun je hier ook downloaden: PDF Handleiding.

 

Wij hebben ook een instructievideo online staan, waarin je precies kunt zien hoe het aanbrengen van het Pimp Flexible materiaal (voorheen "Visual materiaal") gaat. In de video laten we zien hoe je begint met de voorbereiding en hoe je de uitsparingen voor de stopcontacten kunt maken. We bevestigen het Pimp Flexible materiaal met wandlijm op de achterwand en werken de rand met het aanrechtblad netjes af met siliconenkit.

 

 

Levertijd

Levertijd voor het Pimp Flexible materiaal is 2 à 3 weken. Dit is gerekend na ontvangst van bestelling, betaling en goedkeuring op het ontwerp.

 
Bezorging
Het PimpYourKitchen Pimp Flexible materiaal wordt via Nedpak verzonden. Wanneer wij de bestelling verzenden krijg je daarvan een bevestiging per e-mail. Doorgaans wordt de achterwand dan binnen drie werkdagen aangeboden door de vervoerder. Treffen zij je niet thuis aan, dan proberen ze het bij de buren aan te bieden. Heb je liever niet dat het pakket bij de buren aangeboden wordt, geef dit dan aan bij je bestelling. Wanneer het pakket bij buren is aangegeven, of wanneer ze niemand treffen laten ze een bericht achter in de brievenbus. Hierop staat contactinformatie van het depot waar de achterwand wordt opgeslagen.

 

Verzendingen zijn naar het vasteland. Mogelijkheid tot levering voor de Waddeneilanden onderzoeken we op aanvraag.

 

 

 

Bekijk de keukenvoorbeelden

Bestel een achterwand